Генетичний код українця – хрущі над вишнею, город, велика родина, яку тиждень можна годувати тим, що приготували у неділю. Цей код настільки міцний, що й досі навіть у маленьких родинах господарки часто готують не на двох-трьох, а на сімох-десятьох. Звідки це береться, і як цього позбутися – радять експерти зі збалансованого харчування онлайн-супермаркету Cooker.
Борщ
За усіма офіційними харчовими нормами – не більше 24 годин, кажуть у Cooker. Адже борщ відносять до заправних супів. І хай скільки господині розповідають про 3-6 днів, норми є норми. На другий день продукти поволі починають псуватися.
Аби борщ не псувався, наші експерти радять купувати для нього тільки найсвіжіші продукти, і готувати менше. Ще менше. Часто, отримуючи замовлення, й самі консультують, що найкраще підійде для борщу, який варить кожна конкретна господиня. Адже Cooker – це не просто онлайн-супермаркет. Це справжній помічник кухаря будь-якого рівня, від вибагливих професіоналів до непевних аматорів.
М’ясо
М’ясо варене, печене чи будь-яке інше найчастіше буде придатним для харчування впродовж доби. І лише великий товстий шмат смаженого м’яса може протриматися дві доби. М’ясні страви – взагалі дуже примхливі, розповідають експерти Cooker. Варто зробити фарш – і термін зберігання продукту скорочується вдвічі. Котлетки, холодці, шніцелі - на все це сучасні ГОСТи відводять тільки 12 годин. «Довгожителі» м’ясного ряду – запечені качки чи смажені кролі. Вони відходять у засвіти тільки за 48 годин. Як вихід, можна… купувати менше м’яса. Але частіше. Адже у Cooker — щоранкова доставка свіжого м’яса із власного виробництва!
Риба
Секрет тривалості зберігання риби — у способі приготування. Якщо рибу запікати – вона зберігатиметься найдовше. Дві доби. Смажена - півтори. Решта забаганок розрахована на 24 години, а рачки й креветки – взагалі на 12.
Солодощі
На десерти також розповсюджууються звичайні кулінарні норми, попереджають експерти онлайн-супермаркета Cooker. Якщо тістечкою готували з фруктів – воно проживе у холодильнику 72 години, перш ніж прорости у фруктове дерево. Це рекордсмен серед готових страв. Торти з вершковим кремом розраховані на півтори доби. Із заварним – тільки на 6 годин.
Виключення
Виключення у зберіганні готових продуктів одне – це сало. Офіційно визнаний ФІФА допінг, який вимірюється у Вірастюках і має магічне походження. Ніхто достеменно не знає, чому сало не псується. Чи тому що його одразу з’їдають, чи через те що воно так само є частиною генетичного коду українців.
Отож, робіть замовлення що два дні на Cooker, насолоджуйтесь свіжими продуктами та змінюйте свої харчові звички на краще!
04.11.2021