Хочете відчути багатий смак Апеннінського півострова за 15 хвилин? Тоді приготуйте пасту, адже це так просто!
Паста — одна із найпростіших італійських страв, якщо звичайно знати кілька секретів приготування. Експерти Cooker поділяться із вами традиціями, аби ви могли приготувати пасту удома.
Отож, перший секрет смачної страви — якість інгредієнтів! Не економте на продуктах, які використовуєте для приготування, беріть одразу лише найкраще і тоді ваш обід буде «буоніссімо», наче із самої Італії!
Наступний секрет — пасту слід готувати на одну хвилину менше, ніж час приготування, вказаний на упаковці. Так ви приготуєте пасту альденте, і збережете її твердувати серцевину, яка робить смак таким неперевершеним! Врахуйте, що якщо за рецептом вам необхідно викласти приготовану пасту на гарячу пательню із соусом, час приготування пасти може бути навіть на дві хвилини меншим, ніж стандартний. Усе залежить від вашого особистого смаку і того «альденте», який вам подобається.
Ніколи не накривайте каструлю із пастою! Це найбільша помилка, яку повторюють усі іноземці, що беруться готувати італійські макарони! Так ви ніколи не отримаєте знамените альтденте. Що робити? Спочатку посоліть воду та доведіть її до кипіння із закритою кришкою. Після цього зніміть кришку, покладіть ваші спагетті-папарделле-лінгуіне у каструлю і готуйте їх не накриваючи на максимальному вогні.
Ніколи не мийте пасту! Це просто неприпустимо! Після того, як ви злили воду із каструлі, викладіть пасту на пательню із соусом не промиваючи її.
Ну і останнє — один із найпростіших варіантів пасти аль-помодоро можна приготувати за 10 хвилин. Для цього пательню із оливковою олією та зубчиком часнику розигрійте на середньому вогні, потім додайте томати-чері, розрізані на чотири частини, трохи солі і перцю. Накрийте кришкою і залиште готуватись. Коли ваша паста буде готова — викладіть її на пательню і промішайте. Обід готовий! Buon appetito!
17.11.2021