Настільки проста їжа, що називати її окремою стравою вередливі гурмани не поспішають. І даремно. Адже у давнину будь-яке застілля було, по суті, поїданням бутербродів. Страви клали на хліб, він вбирав у себе соуси та запахи, після чого можна було їсти відносно акуратно. Як не дивно, цей спосіб досі популярний в побуті.
Давайте поглянемо глибше у різноманіття цієї звичної, але такої яскравої за своїм смаковим наповненням страви разом із gloss.ua. (https://gloss.ua/gloss_news/135406-istorija-buterbrodu-vid-tevtonskoho-ordenu-do-onlajn-supermarketu-cooker)
Ще у дитинстві наші перші кулінарні експерименти складалися з елементарних солоних (хліб з маслом підсолити) та солодких бутербродів (хліб з маслом посипати цукром). Утім, нині, коли Ілон Маск роздає інтернет, а Безос літає у космос на вихідні, бутерброд у своєму розвитку також досяг космічних масштабів.
Візьмемо іспанську національну страву – тапас. По суті, це мініатюрні бутерброди, які слугують закускою. На домашній хліб складають різноманітні мікси начинки: дрібно порізаний помідор – в’ялений чи сирий, з зеленню, обов’язково трохи часнику; сирна намазка; м’ясні та рибні начинки. Організувати іспанську вечірку вдома дуже просто: достатньо мати багет і все, що завгодно з холодильника. Чи доступ до інтернету і трохи фантазії, щоб за 15 хвилин з онлайн-супермаркету Cooker доставили все необхідне.
Продовжимо досліджувати бутербродні традиції світу і розповідати про них у наших наступних матеріалах.
26.10.2021