Ковбасні вироби — один із найулюбленіших продуктів українців. Бутерброди з ковбасою, аби перекусити на роботі, мисливські ковбаски з пивом, щоб посидіти із друзями, або вишукані сорти салямі разом із келихом вина для особливої вечері… Є тисячі випадків, коли ковбаса — найкращий вибір до столу. Тож сьогодні ми підготували для вас перелік найсмачніших ковбасних виробів за версією #Cooker! Рейтинг створено за результатами вподобань наших постійних клієнтів!
1.Московська ДСТУ ковбаса сирокопчена 350-420г
(Салтівський м'ясокомбінат ТОВ, Арт.456)
«Московська» ковбаса ось уже понад півстоліття присутня на святковому столі кожного дому. Ми робимо цю ковбасу у повній відповідності до ГОСТ: із найякісніших продуктів, коптимо на натуральній букової трісці і залишаємо дозрівати на 28 днів. «Московська» відрізняється красивим зрізом. Кардамон надає цій ковбасі легкий пікантний аромат, а чорний перець - приємну гостроту смаку. Ковбаса «Московська» відмінно підходить для простих бутербродів, ситних салатів та інших закусок, як святкових, так і повсякденних.
2.Сервелат ДСТУ ковбаса варено-копчена 400-500г
(Салтівський м'ясокомбінат ТОВ, Арт. 455)
Сервелат - делікатесний сорт копченої сухої ковбаси з телятини, свинини, конини або кролятини. Слово zervelada у Мілані у шістнадцятому столітті означало «ковбаса з м'ясом». Найбільш старовинний рецепт виготовлення сервелату датується XVI століттям, його готували зі свинини, сала і сиру, а до фаршу додавали екзотичні приправи - імбир, корицю, гвоздику, мускатний горіх. Сервелат НЕ коптили, а обварювали окропом.
3.Брауншвейгська ДСТУ ковбаса сирокопчена 350-400г
(Салтівський м'ясокомбінат ТОВ, Арт.463)
Сирокопчена ковбаса Брауншвейгска виготовляється у суворій відповідності із ГОСТ, з яловичини вищого сорту, нежирної свинини і шпику. Традиційний продукт, приготований за рецептами, перевіреними часом. Колір на зрізі — темно-червоний, з великими вкрапленнями шматочків добірного шпику. Структура продукту характерна, рельєфна. Смакові особливості цієї ковбаси - легкі ноти білого перцю і мускатного горіха, виражений благородний аромат натурального копчення. Представлена у зручній вакуумній упаковці, що відкриває правильний, красивий малюнок ковбаси на зрізі.
4.Краківська ДСТУ ковбаса напівкопчена 400-600г
(Салтівський м'ясокомбінат ТОВ, Арт.439)
Ковбаса «Краківська» є іноземкою для наших країв. Рецептура її виготовлення прийшла до Російської Імперії у ХVIII столітті. До цього її виготовляли у польському місті Краків. Сьогодні «Краківські» ковбаси відомі по всьому світу. «Краківська» ковбаса належить до виду напівкопчених ковбас, тому її консистенція ніжніша, а батончик «Краківської» ковбаси більш пластичний, ніж різновиди сирокопчених ковбас. «Краківська» ковбаса більш соковита, бо у ній переважає м’ясо свинячої грудинки. Спочатку рецептура «Краківської» ковбаси містила тільки щільний м'ясний фарш і різні спеції. Але у радянські часи в «Краківську» ковбасу почали додавати шпик. Саме остання рецептура збереглася до наших часів. Зараз до складу «Краківської» ковбаси входять свиняче м'ясо, яловиче м'ясо, свиняча грудинка, шпик, часник, сіль, спеції.
5.Ковбаски Мисливські ДСТУ напівкопчені 300-350г
(Салтівський м'ясокомбінат ТОВ, Арт.411)
Мисливські ковбаски дуже популярні, тому що їх можна вживати не тільки як самостійну закуску, а й для приготування різноманітних страв, таких як: салати, солянки, бутерброди. Пікантні напівкопчені ковбаски мають яскравий смак, з нотками чорного перцю і часнику, та приємний копчений аромат. Їх зручно взяти з собою і перекусити у будь-який час. Ковбаски виготовлені із яловичини першого сорту і охолодженої нежирної свинини, шпику. Вони мають традиційний насичений пряний смак, з відтінками часнику і ароматом копчення. Випускаються в їстівній оболонці.
05.10.2021