Базилік, розмарин, орегано, м’ята, салат — без цієї зелені не обходиться жодна кухня світу! Вони підкреслюють смак, додають нових відтінків звичним стравам, а найголовніше — є справжнім концентратом вітамінів, які так необхідні у холодну пору року та навесні! Отож, із турботою про ваше здоров’я, ми підготували рейтинг найпопулярнішої зелені із онлайн-супермаркету Cooker.
1. Базилік зелений
Арт. 4532
Ціна: 27 грн
Базилік, користь для організму від якого відомі ще з часів давньої Індії, активно використовується як спеція та лікарський засіб. І червоний, і зелений базилік містять такі компоненти: групи вітамінів А, Р, С, В2, К; мінерали та ефірні олії; рутин та фітонциди; прості цукри; рослинні олії. Базилік використовують для приготування салатів, соусів, пасти, супів!
2. Базилік червоний
Арт. 4533
Ціна: 27 грн
Базилік — це дуже смачна, пряна спеція, яку можна додавати практично в усі перші і другі страви. Якщо ви спробуєте заготовити базилік на зиму про запас, то зможете насолоджуватися його смаком і ароматом круглий рік.
3. М’ята
Арт. 4536
Ціна: 12,60 грн
М'ята містить до 2,5% ефірної олії, основним компонентом якої є ментол – саме він надає їй неповторного смаку та аромату. Завдяки високому вмісту ментолу м'ята є бактерицидною рослиною. Її використовують для салатів, додають до м’яса чи риби під час випікання, а також із м’яти готують ароматний і корисний чай!
4. Розмарин
Арт. 4538
Ціна: 50 грн
Розмарин — ароматна пряна трава, яку можна знайти у свіжому та сушеному вигляді. Його використовували як ліки ще у давнину. Цікаво, що кожен народ мав своє уявлення про користь розмарину: римляни вважали, що він покращує пам'ять, греки лікували ним рани, а китайці знімали з його допомогою головний біль. Нинішні вчені довели користь розмарину: вона полягає у великій кількості ефірних олій, вітамінів А та С, калію, кальцію та натрію. Рекомендуємо додавати розмарин до м’яса та риби, аби підкреслити смак цих страв!
5. Салат Лоло Бйондо
Арт. 4541
Ціна: 54 грн
Салат Лоло Бйондо (що у перекладі означає білий салат) — різновид латука. Рослина відрізняється не лише високими смаковими якостями, а й гарним зовнішнім виглядом. Найчастіше цю культуру називають декоративним салатом. Чудова новина для усіх тих, хто сидить на дієті: Лоло Бйондо, як і інші салатні культури, має дуже низьку калорійність. Це означає, що його можна сміливо використовувати навіть у найсуворішому дієтичному раціоні.
09.11.2021